Ripple Teknik Analiz

loading...

Siz değerli ziyaretçilerimize bugün Ripple teknik analizini yapacağız. Öcnelikle belirtmek isteriz ki bu yazımızda yer alanların hiç biri yatırım tavsiyesi değildir. Risk tamamen yatırımı yapan kişiye aittir. Biz sadece kendimizce fikirlerimizi ortaya koyuyoruz.

Analiz Tarihi: 05.12.2017
Sizlere aşağıda günlük ripple teknik grafiğini sunuyoruz. Bu grafikte kırmızı ya da yeşil olanlar her bir günü temsil etmektedir.


Ripple borsada XRP olarak geçmektedir. XRP orta/uzun vade de yatay bir çizgide seyretmektedir. Geçtiğimiz son 4 ay içerisinde A1 ve A3 yatay çizgileri arasında hareket sürdürmüştür. Bu süre zarfında ise A1 ve A2 trendlerinin desteklediğini de görebiliriz.
Orta/uzun vade de ise A3 trendinden oluşmaktadır. Bu yatay hareketlerin hepsini XRP L1 ve L2 kanalında görebilirsiniz. XRP grafiğinden dikkatinizi başka bir şeye çekmek istiyorum. Orta ve uzun vade için formasyon oluşumu içerisinde görünmektedir. Mavi nokta şeklindeki eğriler Fincan Kulp formasyonunu gösteriyor. Formasyonu inceleyecek olursak, solda yer alan mavi eğride fincan kısmını tamamladığını rahatlıkla görebiliriz. Sağdaki mavi noktalı eğride ise A3 trendine doğru tamamlanma sürecine girdiğini anlayabiliriz. Geçtiğimiz hafta içerisinde 0,2810$ seviyelerine kadar yükselmişti.
Kısa vadeli yatırımcılar için değerlendirme yapacak olursak eğer L1 ve L2 kanalı içerisinde hareket devam etmekte. İlk direncimiz FIBO 0,618 seviyesi idi. FIBO 0,618 seviyesinin üstüne FIBO 0,786 direncini de sürekli takip etmemiz gerekmektedir. Bu direncin geçilmesi durumunda FIBO %100 seviyesi A3 trendi ile birlikte yüksek bir direnç noktası haline gelecektir.
Back To Top