Tether USDT Nedir?

loading...

USDT Nedir?

Eğer sizde kripto para işlemleri yapıyor ya da yapmayı düşünüyorsanız mutlaka bu terim ile sık sık karşılaşıyorsunuzdur.  Peki Tether USDT Nedir?

Gelelim asıl konumuza. Tether USDT bir kripto para çeşididir. Aynı bitcoinerhereum gibi Tether kısaltması USDT olan bir kripto para birimidir.

Peki neden bu kadar çok Tether USDT terimi kullanılıyor?

Tether kripto parayı güvenli bir limana benzetebiliriz. Piyasa oldukça hareketli, ani düşüşler, ani çıkışlar yaşanıyorken Tether in kuru neredeyse sabit kalmaktadır. Çünkü kurucusunun asıl hedefi 1 USDT yi 1 $ a eşitlemek. Kimi zaman ufak düşüşler ya da yükselişler meydana gelse de, zaman zaman 1 $ 1 USDT ye eşit miktarda seyretmektedir. Piyasalar ani düşüş ya da ani çıkışların olduğu zamanlarda, eğer borsada ki paranızın zarar etmemesini, ya da en az şekilde zarar görmesini istiyorsanız, bütün varlıklarınızı USDT Tether e dönüştürebilirsiniz. Böylelikle piyasa da ki dalgalanma geçtiğinde kaybınız neredeyse çok az olmuş olacaktır.
Mart 2015 yılından bu yada Tether USDT  1$ ile başa baş gitmektedir. Ağustos 2016 da 0,96 $, nisan 2017 de ise 0,92$ seviyelerinde görülmüştür. Tether USDT Mayıs 2017 tarihinde isie 1,04 $ dan işlem görmekteydi. Şu aralar yine 1$ seviyelerinde dolaşmaktadır.

Tether USDT yi artık bir çok borsa piyasası desteklemektedir.  Poloniex, Bitfinex, bittrex, Kraken gibi ünlü borsa siteleri de Tether USDT yi destekliyor.

Back To Top