Bitcoin Düşüyor

loading...

Bitcoin geçtiğimiz günlerde rekor çıkışa imza atarak 68.000 TL yi zorlamıştı. Bitcoinin bu istikrarlı artışından sonra herkes tekrardan bitcoine hücum etmeye başladı. Fakat şu geçtiğimiz son 48 sat içerisinde bitcoin 5.000 $ civarında düşüşe imza attı.

Coinmarketcap verilerine göre Cuma günü 18.278 $ olan bitcoin tüm zamanların en yükseğini görmüş oldu. Fakat bu yükseliş çokta uzun sürmeden tekrardan bitcoin düşüşe geçti.

Bitcoin Neden Yükseldi / Yükseliyor?

Bu soruya değinecek olursak, 4 farklı etkenle karşı kaşıya kalıyoruz. CBOE vadeli işlem borsasında bitcoin listelemesi, CME borsasında 18 Aralık tarihinde başlayacak olan bitcoin listelemesi, Tokyo borsasının bitcoin hazırlıklarına başladığını duyurması ve PWC nin ödemelerinde artık bitcoin kullanacağını duyurması oldukça etkili oldu.Bitcoin o ani yükselişinin ardından Cumartesi günü tekrardan düşüşe geçti ve istikrarlı biçimde düşüşü devam ederek 14 bin dolar civarlarına geriledi. Pazar günü ise, 13.200 $ seviyelerine kadar indi.
Uzmanlar bitcoinin düşüşünün gayet normal olduğunu ve giderek daha da düşeceğini belirtiyor. Fakat yatırımcılar ellerinde bulunan bitcoinleri satmamakta kararlı görünüyorlar. Hatta bu düşüşü fırsat bilerek birçok yatırımcı tekrardan bitcoin almaya başladı diyebiliriz
Back To Top