IOTA NEDİR? – IOATA NERDEN ALINIR?

loading...

Iota nesnelerin interneti olan sektörde merkezi olmadan işlem ücreti olmadan alınıp satılabilen bir kripto para birimidiri. Ioata nın sahip olduğu özellikler arasında Tangle adı verilen bir diğer yenilikte dikkat çekmekte.

Geçtiğimiz yıllar içerisinde Bitcoin sayesinde blackchain teknolojisinin ne kadar gerekli ve uygulanabilir olduğu bitcoin sayesinde öğrenildi. Bunun sayesinde bitcoinden sonra bir çok kripto para türemeye başladı.

IOTA NEDİR?

Ioata aynı bitcoin, ethereum gibi bir kripto para birimidir. Ioata yı diğer kripto para birimlerinden ayıran en önemli özelliği ise Tangle adı verilen hedefe odaklı ve bloksuz dağıtıma sahip bir kimliktir.
Iota yı diğer kripto para birimlerinden ayıran özellik Tangle aracılığı ile veri transferine olanak sağlamasıdır.

IOTA NASIL ÇALIŞIR?

Iota yani tangle sisteminin çalışma mantığı şöyledir; bir işlem gerçekleştirmek içn kullanıcların diğer işlemlerin üzerinde onay vermek gerekmektedir. İşlem gerçekleştirmek olan bütün kullanıcılar ağın güvenliğine katkıda bulunurlar. Açık kaynaklı ve benzersiz dağıtımlı defter yapısına sahip olan Tangle, her işlemi ya da her transferi, daha önceden işlemleri onay görmüş kullanıcı tarafından onaylanarak yapılır.
Back To Top